Randuri cu tristete – Fujita Sensei

Masatake Fujita 1937-2014 

fujita

Fujita Sensei, maestrul care a luminat caile noastre cu lumina lui insusi O’Sensei, a plecat spre Lumea de sus, de unde ne va calauzi pe mai departe gandul si spiritul.
 
   Masatake Fujita Shihan 8 Dan a inceput sa practice Aikido ca elev direct al lui O’Sensei Morihei Ueshiba inca din anii tineretii. De atunci si-a perfectionat arta pe care a descoperit-o la Hombu Dojo si, mai mult, a raspandit in intreaga lume principiile pe care se bazeaza Aikido: armonie, spirit, energie, seriozitate, prietenie, PACE.
    Masatake Fujita Sensei s-a nascut in 21 aprilie 1937, in regiunea manciuriana Shinkyo. A inceput sa practice Aikido cand s-a stabilit in Tokio, in toamna lui 1956. A devenit unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai Hombu Dojo, parcurgand de-a lungul timpului, trei generatii de indrumatori de cel mai inalt nivel al Aikido-ului:O’Sensei Morihei Ueshiba, Kisshomaru Ueshiba si Moriteru Ueshiba, actualul Doshu. A fost secretarul Fondatorului, descoperind tainele artei martiale in amanuntime si transmitand mai departe toate invataturile pe care le-a acumulat.
 
   In urma cu cativa ani, Fujita Sensei a suferit un atac cerebral si de atunci starea sa de sanatate a fost problematica. Cu adanca tristete am primit vestea ca in acesta dimineata maestrul s-a stins din viata, la varsta de 77 de ani. Inmormantarea va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, in Tokio, Japonia. Presedintele Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, Dorin Marchis, se va deplasa acolo pentru a participa la ceremoniile funerare.
  
   Fujita Sensei s-a implicat foarte mult in dezvoltarea Aikido-ului in Romania, prin seminariile pe care le-a condus aici si prin sprijinul dovedit in orice situatie. Invataturile sale vor ramane mereu lectiile unui parinte, ce vor fi urmate cu respect si sfintenie pe mai departe.
 
   Dumnezeu sa il odihneasca!