Masatake Fujita

Masatake Fujita Shihan

Masatake Fujita Shihan

 Masatake Fujita Shihan s-a nascut in 21 Aprilie 1937, in Shinkyo (Changchun-ul de astazi), intr-o Machurie ocupata de japonezi. In 1947 s-a mutat impreuna cu familia sa in Sapporo, localitatea natala a tatalui sau. A locuit in acest loc pana la sfarsitul anilor de liceu, in timpul carora a particpat la diverse competitii sportive, intre care si inotul.

   In 1956 s-a mutat in Tokyo, unde s-a inscris la universitate. Avand o scrisoare de recomadare de la tatal sau, care a studiat si el Aikido cu O-Sensei Morihei Ueshiba, s-a prezentat la Aikikai Hombu Dojo pentru a-l cunoaste. Tanarul Masatake Fujita a ramas profund impresionat de O-Sensei si s-a decis sa devina elevul sau. Dupa absolvire,
a fost angajat timp de 7 ani la Shin Seikatsu Undo Kyokai (Asociatia pentru atletica si noi stiluri de viata), iar din 1967 a fost angajat la Hombu Dojo, unde a detinut mai multe functii, precum director al Biroului Administrativ al Hombu Dojo, membru al Consiliului Federaţiei Internaţionale de Aikido etc. Shihan Masatake Fujita detine in prezent 8 Dan Aikido Aikikai.

   El si-a dedicat intreaga viata promovarii Aikido-ului in lumea intreaga, pe toate continentele globului. Prin efortul si stradania lui a reusit sa continue „Calea” lui O-Sensei, creand punti de legatura intre natiuni prin practicarea acestei minunate si unice arte martiale – Aikido.