Aikido Kids

Adultii pot practica Aikido pentru pacea interioara, relaxare si, sau auto aparare, dar aceste concepte majoritatea copii nu le inteleg.
Oare Aikido este bun pentru copilul nostru ? Cu ce ii ajuta ? Daca practica Aikido, nu devine un copil agresiv ? Acestea sunt doar cateva din intrebarile noastre ca si parinti.

In urmatoarele randuri incarcam sa va raspundem la cateva din intrebarile dumneavoastra:

Aikido este o arta martiala non-agresiva. Ce inseamna acest lucru ? Practic nu esti invatat sa incepi o lupta sau un atac ci sa pui capat actului. Aikido nu incurajeaza copii sa aibe sindromul Power Rangers sau alte personaje difuzate pe canalele pentru copii astfel ei nu vor mai lovi cu pumnul sau piciorul colegii, prietenii, familia, animalele casnice. Aikido incepe in momentul in care altcineva „incalca regula” si ataca. Aikido ii invata pe copii sa fie calmi, desigur copii nu trebuie sa fie calmi tot timpul, dar Aikido le da posibilitatea de a alege ce este bine si ce rau. Aikido ii indruma pe ce mici sa fie mai atenti sa isi pastreze calmul si sa se concentreze la antrenamentele dedicate lor , ceea ce ii ajuta sa fie mai atenti la scoala, acasa, la teme sau in mediul inconjurator. Aikido ofera copiilor o viziune pozitiva asupra lumii, si ii invata sa lucre in armonie cu mediul pentru a crea ceva valoros si de calitate in viata lor. Oricine poate practica Aikido , nu este nevoie de talent atletic, sau de persoane cu o anumita varsta sau greutate , Aikido este un stil de viata. Copii dupa antrenamente vor fii mult mai obostiti ceea ce ii va ajuta si pe parinti , copilul culcandu-se mai devreme. Antrenamentele de Aikido pentru copii se desfasoara sub forma de joaca ceea ce ii face pe micuti sa fie mult mai atrasi de Aikido .